Råd och tips inför en flytt

I kontakten med oss

Var noga med att förmedla rätt uppgifter om flyttförhållandena. Sådant som påverkar är antalet trappor, om flytten går från gathuset eller gårdshuset, hur stor hissen är, om flyttbilen kan parkera nära porten och om det finns källar- eller vindsförråd.

Läs orderbekräftelsen noggrant så att du får en klar uppfattning om vad vi kommit överens om och att vi har uppfattat alla detaljer om flytten.

Flyttkartonger

Flyttkartonger är ett effektivt sätt att flytta dina ägodelar. Kartongerna är rymliga och skyddar ditt bohag under färden: de är lätta att bära och stapla i flyttbilen, vilket gör att flytten utförs snabbare till glädje för dig som kund.

Kostnaden för köp eller hyra av kartonger vinner du tillbaka i en snabbare och säkrare flytt.

Packning och försäkring

För att ditt bohag skall komma fram i gott skick är packningen av största vikt. Vi packar gärna ditt bohag med hjälp av våra packmästare. För dig som kund betyder det att du dels slipper en del arbete, och även försäkrar dig om att ditt bohag kommer fram i bästa skick. Vår försäkring täcker inte skador som uppstår i emballage som du själv packat. En medelväg är att låta oss packa ömtåliga saker såsom porslin och prydnadsföremål.

Om du packar själv ber vi dig att tänka på följande

Porslinstallrikar staplas på högkant med silkespapper emellan. Lättare glas och dylikt packas inslaget i silkespapper ovanpå.
Sladdar till TV, video, stereo mm ska kopplas ur och om möjligt tejpas fast.

Märk kartongerna med innehåll och placering i den nya bostaden.

En bra hjälp är att bunta ihop skidor, gardinstänger o dyl.
Fyll inte en hel kartong med böcker. Lämna halva utrymmet för kuddar, kläder o dyl. Tänk på att böcker oftast är dammiga.
Hängande kläder kan vi ta direkt från stången och hänga i garderobskartonger som ni kan hyra av oss.

Speglar, tavlor, kristallkronor och liknande som inte får plats i kartonger lämnas hängande på sin plats. Flyttpersonalen tar ner sakerna direkt till flyttbilen för att undvika skador. Mattor kan rullas ihop och knytas om. Packa inte tyngre än vad du själv orkar bära. Plocka ner gardiner och bestäm dig för om gardinstängerna ska vara kvar eller följa med flytten. Montera ner stora eller otympliga möbler.

Silkespapper, snöre och tejp kan du köpa av oss.

Innan flyttbilen kommer

Lägg gärna sådant som du vill ha lättillgängligt såsom viktiga papper, städartiklar, madrasser, sängkläder eller andra viktiga saker på ett särskilt ställe i bostaden. Märk gärna sådant som inte ska med flytten.

När flyttbilen är på plats

Gå igenom med flyttpersonalen om flyttens utförande, vilka saker som ska lämnas kvar, vilka saker som är ömtåliga och om du har några särskilda önskemål.

Ditt bohag bärs ut, filtas och fästs på ett säkert sätt i flyttbilen av oss. Se till att du har nyckel till eventuella bommar eller grindar.

Transporten

Erfarna chaufförer ser till att ditt bohag når din nya adress på ett säkert sätt. Våra bilar är utrustade med luftfjädring, vilket ger maximal säkerhet för ditt bohag under transporten.

Lossning

Innan bohaget lossas är det bra om du tänkt igenom var du vill ha de större möblerna placerade så slipper du flytta dem senare.

Uppackning

Om du har beställt uppackning, packar vi upp de kartonger som vi packat ner. Saker ställs på öppna ytor, bord, bänkar och dylikt. Allt för att du ska kunna ställa in dem på just det sätt som du vill ha det i skåp och hyllor.

Magasinering

Ibland flyttar du tillfälligt och ibland kanske den nya bostaden inte är färdigställd, då erbjuder vi magasinering. (Se prislista)

Övrigt

Vi har duktig och effektiv personal som jobbar med det här varje dag men ibland kan en olycka drabba även den mest rutinerade packmästare eller flyttpersonal. Om något skulle skadas under hanteringen anmäler du detta direkt till flyttmanskapet vid flyttillfället. Om du upptäcker en skada först efter det att arbetet utförts anmäler du detta omgående till vårt kontor.

Vi vill jättegärna veta mer om ert flyttprojekt! Kontakta oss gärna för rådgivning...